“Вражалец”

мюзикъл

музика Дечо Таралежков, по пиесата на Ст. Л. Костов

режисьор Гълъб Бочуков

Постановъчен екип:

Режисьор – Гълъб Бочуков

Диригент-постановчик – Игор Богданов

Диригент – Васил Вълчев

Сценография и костюми – Лидия Къркеланова

Хореография – Катя Богданов

Хормайстор – Яница Брънзелова

Музикално – драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново представя отново за първи път в сценичен вариант още един мюзикъл по музика на Дечо Таралежков- „Вражалец“ по едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

В класическия прочит на мюзикъла „Вражалец“, без фалшиво осъвременяване, зрителят няма да открие дори и нотка от морализиране, а един ярък разказ за оплетените в мрежата на мошеника – вражалец селяни, за да станат жертва на своята алчност.

Независимо от точните и доста тъжни наблюдения върху несъвършенствата на човешката природа, текстът на Ст. Л. Костов излъчва необичайна жизнерадост. Смехът е чист, лишен от злорадство, чужд на гаврата.

Една история за наивността, глупостта, алчността, но пресъздадена по забавен и ироничен начин. Именно това я прави желана, търсена и интересна за публиката. Но уви, звучи и съвременно.

Постарахме се да изненадаме публиката с едно живо, пъргаво и весело представление.

Произведението на Ст. Л. Костов в пълния му блясък ще имат възможност да видят единствено зрителите на великотърновския театър, тъй като той единствен представя мюзикъла „Вражалец“ в сценичен вариант.

Спектакъл, който ще ни накара да се посмеем, но и да се замислим заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *