СЛУГА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ | ПРЕМИЕРА

12.09.2023 19:00 - 21:00 Голяма зала на МДТ "К. Кисимов" - Велико Търново

Купете билет от тук:  


СЛУГА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ

Сценична версия и режисура – ДИМИТЪР ШАРКОВ

Сценография и костюми – АНТОАНЕТА КОСТОВА

 Хореография – КАТЯ БОГДАНОВА

 

С УЧАСТИЕТО НА: Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова, Стефка Златкова 

Балет на Музикално – драматичен театър  “К. Кисимов”

Помощник режисьор – Румяна Атанасова

  

             Великата пиеса на Карло Голдони „Слуга на двама господари“ се играе по цял свят от няколко века. Уникалната драматургическа структура е изградена от неочаквани обрати, както за зрителя, така и за героите. Карнавал на типове и образи, веселие от ситуации и типажи. Забавление, което никога няма да забравите!

            Темата на спектакъла е двойствения живот, който води до пълно объркване на истинските стойности и изгубване на идентичността. Но от това не произлизат някакви драми или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, които героите преодоляват. На сцената оживява пъстър карнавал, в който всеки има маска и се представя за съвършено друг. А в карнавала няма табутата, няма забрани, страстите са оголени до краен предел, емоциите – също, желанията са най- дръзки.

            Историята в нашия спектакъл е пренесена в 60 – те години на XX век, отново в Италия – в Неапол и Сицилия, европейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота. В спектакъла ни има много песни и танци, които са луди и опияняващи. В същото време 60-те години на XX век носят своята наивност и чистота.

            Гледайте „Слуга на двама господари“ и ще попаднете в двойната зависимост на  смеха и веселието – господарите на истинския живот на сцената!