“СТЪКЛЕНАТА МЕНАЖЕРИЯ”|ПРЕМИЕРА

15.02.2023 19:00 - 21:00 Камерна зала на МДТ "К.Кисимов" - Велико Търново

Купете билет от тук:   


“СТЪКЛЕНАТА МЕНАЖЕРИЯ”
 от ТЕНЕСИ УИЛЯМС, Превод-ПРОФ. ЕВГЕНИЯ ПАНЧЕВА
 
Режисьор-НАДЯ ПАНЧЕВА
Сценография и костюми-ЯСМИН МАНДЕЛЛИ

АСПАРУХ БОЙЛОВ – пиано
АННА КОНСТАНТИНОВА- цигулка
МАЯ ГЕОРГИЕВА- цигулка

В ролите:

Том-БОЯН ФЪРЦОВ
Лора-НИКОЛ БОЙЧЕВА
Аманда-СТЕФКА ЗЛАТКОВА
Джим-КИРИЛ МИЛУШЕВ

В нашия прочит на “Стъклената менажерия” се изследват процесите на разпад на съзнанието на Том Уингфийлд, който се връща отново и отново, като в кошмарна травма, към последните дни от съжителството си с майка си Аманда и сестра си Лора. Опитвайки се да се справи с болезнените фрагменти на спомените си, той се врязва в миналото като бунтар, който непреодолимо се опитва да възстанови парчетата смисъл в съзнанието си така че да успее да реабилитира чувството си за вина.

Сюжетът се оформя около подготовката и посещението в дома на Уингфийлдови на Джим- млад мъж върху който всички надежди за светло бъдеще на семейството биват проектирани агресивно. Той обръща на 180 градуса едва крепящия се установен ред на семейството и изкарва от тях неподозирани ексцесии.

В камерната постановка ще се работи с екип музиканти, които ще изпълняват музика на живо, а също ще са медиатор за Том между делюзиите на неговото затворено съществуване и външния свят.

Сценичният образ е изграден около фрагментарни кутии, оформящи дом, но в този дом всичко е застинало и напомнящо на мъртво пространство.

В тези отломки живот Том се опитва да възстанови миналото, да промени един -единствен детайл, който да обърне хода на времето.

Помощник режисьор-ЛИЛЯНА КЕХАЙОВА